Térkép:
Kezdőoldal > Rólunk > Bemutatkozás

Kedves OLvasó!

A birkózás az egyik legszebb, legrégebbi sportága az emberiségnek. Már az ókori görögök is rendkívül nagy becsben tartották olimpikonjaik közül ebben a sportban jeleskedőket. Ész, erő, taktikai fegyelem és az ellenfél tisztelete jellemzi ezt a nagyszerű testmozgást. Azonban nemcsak az ókorban, hanem manapság is rendkívüli megbecsülésnek és népszerűségnek örvend a sportág, a modern idők olimpiáin is mindig szerepelt a programban.
Magyarország is méltán büszke birkózó olimpiai bajnokaira. Az elsőre, Weisz Richárdra, de említhetjük Polyák Imre, Kozma István, Hegedűs Csaba vagy Növényi Norbert nevét is. A hazai olimpiai sportágak eredményességi rangsorában a birkózás a negyedik helyen szerepel,ez is mutatja sportágunk erejét. Természetesen Orosházán is hamar népszerűvé vált a birkózás, úgy gondolom elég két nevet kiemelnünk: az egyik Dr. Sándor László, a másik Radics József. Mellettük még persze számtalan nagyszerű városi sportember került ki a birkózó szőnyegekről. Talán elég csak a pekingi olimpia nyolcadik helyezettjére, Kiss Gergelyre utalnunk.
A birkózás az emberrel együtt létezik,minden kisgyermek legelőször birkózni kezd a szüleivel,ez egy alapvető ösztön.A küzdősportok közül egy olyan mozgásforma, ahol sérülés nélkül tudod bebizonyítani az ellenfelednek,hogy te vagy a jobb. Nem elég erősnek lenni,hanem okosnak is lenni kell. A birkózósikerek nem jönnek könnyen.Nap nap utáni gyakorlás eredménye, nem segít senki, ha ott állsz a kör közepén, neked kell harcolnod és elsősorban önmagadért. Nem okolhatsz senkit, ha veszítesz (ha vereség egyáltalán az,hogy tudod mit kell még megtanulnod) csak magadra számíthatsz és arra amit megtanultál – pont ,mint az életben.
Gyere közénk próbáld ki magad ebben a sportban,még akkor is,ha félsz egy kicsit és a szüleid azt mondják,hogy milyen lesz a füled vagy durva sport nagyon. Itt mindenre felkészítünk lépésről lépésre. Azt nem tudjuk garantálni neked,hogy nagy bajnok leszel,de azt tudjuk vállalni,hogy egy kőkemény,állhatatos,karakán, a saját igazáért harcoló,a munkát tisztelő magyar ember leszel,aki nem ilyed meg a saját árnyékától.

Szél Attila
Orosházi Spartacus Birkózó Klub
elnök3

Top