Szél Attila a hét embere

2009 márciusa óta a helyi birkózóklub elnöke, ismét beválasztották az országos elnökségbe. Azt mondja, ha megvan a lehetőség, élni kell vele, menni előre. Ezt a szemléletet érezheti az, aki ismeri.

– 2009. március 11. – ez volt a sorsdöntő dátum, elnöknek választottak, dr. Dancsó József, akkori alpolgármester és a birkózó szakosztályvezető, id. Jeszenszky-Paulovics László kérésének tettem eleget. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű, hiszen mindhárom gyermekem birkózott, eleinte nehéz is volt szétválasztani a dolgokat. A srácok azt mondták: ,,Apa, Te leszel az elnök? Minden lesz.”. A válaszom gyors volt: mivel én leszek az elnök, ti lesztek az utolsók. Versenyben lehettek az elsők, de ha öt darab cipő van, akkor nektek nem jut majd, mert tízen vagyunk. Azóta már az egész családom életét meghatározza a birkózás. Ezzel kelünk, ezzel fekszünk, ezen vitázunk, ez ad örömet – mondja a Spartacus elnöke.

Január végén ismét az elnökség soraiba választották az országos szövetségnél, azt vallja, ha csinálnak valamit, akkor azt csinálják maximálisan – talán ez a mentalitás is hozzájárult ahhoz, a legtöbb szavazatot kapta a voksolásnál, még az elnöknél is többet.
– 25 tagú az elnökség, az elnök és a három alelnök mellett 21 elnökségi taggal az ország minden részéről. Ma már elmondhatom: eljutottam oda, nem azzal kezdik a mondandójukat, neked semmi közöd a birkózáshoz, te egy ízeltlábú vagy, neked nem törött a füled. Sikerült ebből kinőni, együtt dolgozunk ezért a sportágért – hangsúlyozza Szél Attila, akinek vezetésével mintegy 200-250 gyermeket mozgatnak meg Orosházán, az igazolt versenyzők száma száz fő, hat edző irányításával a Spartacus az ország tíz legjobb egyesülete között van évek óta (2014-ben a nyolcadik helyen zártak). 150208_szel_attila